Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Podrška deci sa razvojnim smetnjama (APK i TPK)

Početna // vesti // Podrška deci sa razvojnim smetnjama (APK i TPK)
Podrška deci sa razvojnim smetnjama predškolskog i ranog školskog uzrasta kroz aktivnost i terapiju pomoću konja
(APK i TPK)


Udruženje "Potkovica" četvrtu godinu za redom sprovodi projekat namenjen mališanima sa Čukarice.
GO Čukarica obezbedila je podršku i nastavak programa koji iz godine u godinu daje zapažene rezultate. Realizacija prvog dela projekta počela je 16. 05. 2018. godine i trajaće do 20. 06. 2018., nakon letnje pauze program se nastavlja od 01. 09. 2018. i trajaće do 31. 11. 2018. godine.

U ovoj godini program je usmeren ka deci sa razvojnim smetnjama koja će prolaziti kroz program APK ili TPK. Na osnovu procene stručnjaka u zavisnosti od postavljenih ciljeva deca će biti raspoređena u manje grupe i određene programe (APK ili TPK). Pri svakom susretu i aktivnosti i terapije traju 30 minuta.
Cilj ovogodišnjeg ciklusa APK je adaptacija i socijalizacija na grupni rad sa akcentom na podsticanje formiranja i usmeravanja voljne pažnje.

Cilj ovogodišnjeg ciklusa TPK je pružanje terapijske podrške stručnog tima deci sa razvojnim smetnjama u procesu rane intervencije kao i osamostaljivanje i uvođenje u rekreativno jahanje dece koja su uključena više godina u ovaj projekat.

Kriterijumi za ovogodišnji program su sledeći:
• Deca uzrasta od 3 do 11 godina.
• Deca koja nemaju kontraindikacije za TPK/APK, što se potvrđuje na osnovu overene liste kontraindikacija za jahanje i učešće u terapijskim aktivnostima pomoću konja. Overa mora biti od strane izabranog lekara koji ima potpuni uvid u stanje deteta (roditelji ovaj obrazac mogu preuzeti na sajtu Udruženja,--Lista kontraindikacija-- ).
• Deca sa prijavaljenim prebivalištem na Opštini Čukarica (dokaz- zdravstvena knjižica).
• Deca koja pripadaju kategoriji umerene mentalne retardacije, Daunovog sindroma, autizma, usporenog psihomotornog razvoja ili psihičkog poremećaja.
Pozivamo sve roditelje čija deca ispunjavaju navedene kriterijme da zakažu prvi susret.

Sve dodatne informacije kao i zakazivanje možete dobiti pozivom na broj telefona:
060/70-70-738
Kontakt osoba : Biljana Grčak

Postavio Admin /

 Maj, 22 2018 / Vesti

Korisni linkovi