Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Nastavljaju se susreti u okviru projekta " Sport za sve "

Početna // vesti // Nastavljaju se susreti u okviru projekta " Sport za sve "
Subota 01. 08. 2015. godine od 18 časova na Hipodromu Beograd.

Nastavljaju se susreti u okviru projekta " Organizacija školskog sportskog takmičenja u jahanju -Sport za sve ".
U organizaciji Saveza a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport Beograd, organizovane su radionice za mališane iz OŠ " Miloje Pavlović ", SOŠ " Novi Beograd " i " Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine " Beograd. Realizacija programa se odvija uz podršku Konjičkog kluba ," Potkovica ".

Mališani nastavljaju sa programom planiranih aktivnosti, kroz druženje sa konjima i ciklus vežbi muskulature i posture tela.
Kako je predhodni susret imao osnovu adaptavionog programa, ovog puta po planu stručnog tima su zahtevniji zadaci, kroz koje će sva deca proći obuku o osnovama vođenja konja kao i prvim koracima u jahanju.

Drugi deo aktivnosti obuhvata vežbe na poligonu, po posebno kreiranom i prilagođenom programu. Razvoj zdravih stilova života, sportskog duha i učenje kroz iskustvo u prirodi osnovni su ciljevi ovog projekta.

Roditelji/staratelji dece, nastavnici, defektolozi, stručnih saradnici ustanova kojima su deca obuhvaćna kao i stručni saradnici iz oblasti sporta, lokalne samouprave, drušvo u celini i svi zainteresovani pridružite nam se u subotu 01. 08. 2015. godine i podržite aktivnosti ovog projekta.

Postavio Admin /

 Avgust, 01 2015 / Vesti

Korisni linkovi