Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Nova oprema za plemenite životinje koje leče

Početna // vesti // Nova oprema za plemenite životinje koje leče


Saopštenje za medije

PODRŽITE NOVU PLEMENITU AKCIJU JANA VODE SA PORUKOM
TERAPIJA UZ POMOĆ KONJA POMAŽE U LEČENJU DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU


Beograd, 28.7.2015. Jana voda nastavlja sa prikupljanjem kapljica u okviru humanitrane kampanje Jana voda sa porukom.
U narednom periodu na sajtu www.vodasporukom.com prikupljaće se kapljice kako bi se realizovala donacija u vidu opreme za konje i didaktičkih materijala i sredstava za rad sa decom, namenjena neprofitnom, nevladinom udruženju “Potkovica“ koje se bavi hipoterapijom, habilitacijom i rehabilitacijom dece sa smetnjama u razvoju.

Ova vrsta lečenja zasniva se na ideji da se jahanjem razvija osećaj za simetriju i ravnotežu, jačaju mišići i poboljšava koordinacija.
Toplina konja deluje na smanjenje grčeva i posebno utiče na opuštanje mišića nogu. Rad sa konjima ne samo da utiče na fizičke sposobnosti dece, već i razvija ljubav prema životinjama, podiže im samopouzdanje i dovodi do mnogih pozitivnih i korisnih navika koje deca stiču, povećava empatiju i stepen brižnosti kod mladih, čini ih smirenijim.

Jana voda je prepoznala značaj hipoterapije za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života dece sa poteškoćama u razvoju i njihovih porodica i ova donacija u vidu opreme za konje i didaktičkih materijala i sredstava za rad sa decom doprineće njihovoj socijalizaciji i smanjenju izolovanosti.

Konji su poznati kao jedne od najplemenitijih i najboljih terapijskih životinja koje leče, zato vas Jana voda poziva da posetite sajt www.vodasporukom.com i ostavite poruku jer svaki vaš like, share i aktivnost na sajtu donira kapljice i pomaže u ostvarenju ovog cilja.

Postavio Admin /

 Jul, 28 2015 / Vesti

Korisni linkovi