Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Priredba " Ponos Potkovice "

Početna // vesti // Priredba " Ponos Potkovice "
Druga sezona projekta „Hrabri mali džokej” je završena za ovu godinu.
Tim povodom udruženje „ Potkovica” 01. 11. 2014. godine organizovalo je priredbu „Ponos Potkovice”.
To je bila prilika da se pohvale i nagrade naši mali hrabri dzokeji, za uspešno završenu sezonu ali i da se sumiraju postignuti rezultati.

Prva faza studije „Hrabri mali džokej” sprovedena je prošle godine za dvanaestoro dece sa cerebralnom paralizom.
U sklopu studije kroz program kontinuirane terapije rađeni su ulazni i izlazni testovi.
Na osnovu rezultata dobijenih prilikom testiranja uz praćenje i evidentiranje uočenih postignuća, kroz autorizovane testove i drugu dokumentaciju, dobijeni su veoma dobri rezultati.
Vreme nam nije dozvolilo da druga faza projekta ove godine počne ranije ali nam je zato dalo priliku da uđemo i u jesen sa terapijama, tako da je i pored nepredvidivih prilika kontinuitet terapija ipak održan.

Dvanestoro dece sa cerebralnom paralizom nastavilo je terapiju i u ovoj godini. Novo u ovoj sezoni je bilo to što je jedna grupa dece dolazila na terapiju dva puta nedeljno a druga jednom, tako da se na osnovu komparacije dobijenih nalaza došlo do novih saznanja.
Dodatnu grupu činilo je četvoro mališana sa mešovitim razvojnim poremećajima koji su po prvi put uključeni u program studije.
Evaluacija nalaza potvrdila je uspešnost terapije i aktivnosti pomoću konja (TPK i APK). Efekat i uspešnost sprovedenih terapija se najbolje vidi po osmesima naših malih hrabrih džokeja.

Zahvalnost za postignute rezultate dugujemo Udruženju majki prevremeno rođene dece „Mali div” koje je prepoznalo koliko je ovaj vida terapije važan i obezbedilo sredstva za ovaj projekat.
Takođe zahvaljujemo i Hipodromu Beograd na podršci i prilici da neometano radimo novim poboljšanim uslovima .
Verujemo da ćemo se družiti u sledećoj godini i da ćemo prikupiti neophodna sredstva kako bi nam se pridružilo još mališana.

Vaša „Potkovica”

Postavio Admin /

 Novembar, 19 2014 / Vesti

Korisni linkovi