Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

“Mali,hrabri džokej” nastavlja se u 2014. godini

Početna // vesti // “Mali,hrabri džokej” nastavlja se u 2014. godini
Projekat – studija ‘’Mali, hrabri dzokej’’ ušao je u svoju drugu godinu.
Realizaciju besplatnog terapijskog programa omogućilo je i udruženje prevremeno rođene dece ”Mali Div” a organizuju ga i sprovode terapeuti udruženja” Potkovica”.

Dvanaestoro mališana koji boluju od Cerebralne paralize posle prve godine kontinuirane terapije i posle veoma dobrih rezultata nastavljaju sa terapijama i u 2014-oj godini.
Naravno, nastaviće se sa praćenjem i evidentiranjem uočenih postignuća kroz autorizovane testove i drugu dokumentaciju.

Novo u sezoni 2014 je to što ce jedna grupa dece dolaziti na terapiju dva puta nedeljno a druga jednom, tako da komparacijom dobijenih rezultata pokušamo da dođemo do nekih novih saznanja.

Još jedna lepa vest je ta da će ove godine i jedna manja grupa dece sa mešovitim razvojnim poremećajima biti uključena u terapiju i aktivnosti pomoću konja, a koja će biti obuhvaćena projektom “Mali,hrabri džokej”.

Stari prostor sa novim uslovima
Terapije se i ove godine obavljaju na prostoru JP Hipodrom Beograd čime je nastavljena uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo.
Od ove godine zahvaljujući razumevanju i podršci direktora Gdina Dejana Vujičića koji je prepoznao i podržao naš rad, dobili smo adekvatne prostorije gde možemo neometano da primenimo svoje stručno znanje kroz neuromišićnu pripemu za terapije, testiranja i preglede korisnika.
Takođe smo dobili na korišćenje manjež u kome smo i do sada radili, ali znatno većem pravom korišćenja, tako da се sada naše terapije odvijaju u prepodnevnim, ali i popodnevnim časovima.
Sve to nam daje mogućnosti da ostvarimo još bolje rezulatate sa još većim brojem korisnika.

Postavio Admin /

 Jul, 26 2014 / Vesti

Korisni linkovi