Udruženje za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja
"POTKOVICA"

Prvenstvo Srbije u paradresurnom jahanju

Početna // vesti // Prvenstvo Srbije u paradresurnom jahanju
Dana 19.09.2013. godine u Pančevu održano je ’’Prvo otvoreno prvenstvo Srbije u paradresurnom jahanju’’ za osobe sa invaliditetom u organizaciji Saveza za konjičke i FEJ discipline Srbije.

Po kišnom danu pored jahača iz Niša, Aranđelovca, Novog Sada, Pančeva, Beograda učestvovali su i dva člana Udruženja za hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja ’’Potkovica’’.

Takmičari su, na osnovu mišljenja i procene komisije za kategorizaciju, bili podeljeni u četiri kategorije u zavisnosti od potrebnog nivoa podrške.

Sudijski tim koji su činili licencirane sudije SKSS-OFD su imali težak zadatak da izaberu tri najbolja jahača u svakoj kategoriji.
U ambijentu u kome su svi učesnici i pobednici, ipak se morala napraviti i neka klasifikacija.

Po završetku manifestacije „Potkovica“ se može pohvaliti uspehom naših malih jahača jer su u različitim kategorijama osvojili medalje i pehare.
Vid Petrović (5 godina) je osvojio zlatnu medalju i pehar u kategoriji - jahanje uz vođenje konja i podršku pratioca, dok je Vidan Ristić (11 godina) osvojio drugo mesto i srebrnu medalju i pehar u kategoriji-jahanje uz vodjenje konja.
Vidan I Vid su od maja meseca jednom nedeljno dolazili na terapije uz pomoć konja pri čemu su u radu se terapeutima udruženja” Potkovica” sticali osnovna znanja o konjima, opremi za konje, veštine rukovanja sa konjem kao i veštine jahanja.
Njihove veštine su bivale sve bolje iz nedelje u nedelju a samopouzdanje koje je raslo dovelo je do velikog uspeha na samom takmičenju.
Postignuti uspesi naših malih jahača na prvom takmičenju ove vrste u Republici Srbiji su dodatno potvrdili i učvrstili cilj udruženja “Potkovica” da u narednom periodu uključi još dece u terapijske aktivnosti koje bi bile priprema za bavljenje konjičkim sportom osoba sa invaliditetom.

Udruženje ” Potkovica” želi još jednom da čestita na učešću i iskazanom fer-pleju svim takmičarima a posebno našim članovima….
Veliki pozdrav do narednog takmičenja…..

Postavio Admin /

 Septembar, 19 2013 / Vesti

Korisni linkovi